Start Koorklas 2023,
voor wie mee wil gaan zingen
bij een volgend concert
Project Zangplek: een bijdrage voor muzikale toppers!

“Je zingt met je hele lichaam, niet alleen met je keel. Ongemerkt ben je heel actief als je zingt, en dat heeft een enorm heilzaam effect. Is ook wetenschappelijk bewezen.”

Emile Engel, Dirigent WMK

Agenda

60 jaar jubileumconcert

Het door Corona uitgestelde jubileumconcert staat gepland op zaterdag 2 november 2024.

Dit zal een verassend mannenkoorconcert zijn waarin naast de bekende klassieke werken ook ander werk te horen zal zijn. Een concert waarin u een mannenkoor gaat ontmoeten dat nieuwe mogelijkheden laat horen en zien.

 

Thema van het concert: De Man!

Lees verder >


Bekijk de volledige agenda

Project Zangplek: een bijdrage voor muzikale toppers!

28 december 2022

WMK zegt Warnsveld dank voor de oud-papierinkomsten

Van Hangplek naar Zangplek?

Nu de oud-papierinzameling in Warnsveld door verenigingen eind 2022 stopt, wil het Warnsvelds Mannenkoor de Warnsveldse gemeenschap op een bijzondere manier dank zeggen. Het WMK spekt al zo’n halve eeuw de koorklas met de oud papieropbrengst. Een aanzienlijk deel van de baten is de afgelopen decennia aan bijzondere concerten besteed. Dank beste Warnsvelders!
Nu wil het koor iets doen voor een doelgroep die meestal nog wat weinig enthousiasme kan opbrengen voor de mannenkoorzang.

De jeugd!

Naast het stoppen van de papierinzameling is ook de brand in 2014 een aanleiding voor deze actie.
In 2014 brandde de WMK-papieropslag op Lageweide tot de grond toe af. Er is wel eens iemand geweest die beweerde dat “hangjongeren” het vuur zouden hebben aangestoken maar daar wil het WMK niet van weten. Kortsluiting? Blikseminslag? Een onvoorzichtig weggeworpen sigaret van een van de papierinzamelaars? Een zonnestraal die via een flesbodem papier deed ontbranden? Wie zal het zeggen…
Gelukkig was de loods goed verzekerd en kon de verzekeringsuitkering worden toegevoegd aan de oud-papierpot. Nu dit jaar de oud-papier-traditie eindigt, wil het WMK een bedrag uit de spaarpot ten goede laten komen van de muzikale ontwikkeling van de Warnsveldse jeugd.

Elke Warnsveldse jongere (leeftijd: 12 tot 21 jaar) kan eenmalig een beroep doen op financiële ondersteuning vanuit het WMK-potje. In totaal is er € 2.500,- beschikbaar. Per aanvraag wordt maximaal een bedrag van € 250,- uitgekeerd. Voorwaarde is dat  aanvraag iets te maken heeft met “Jongeren” en “Muziek”.

Te denken valt aan:

  • ondersteuning muziekles, bijvoorbeeld zangles
  • aanschaf muziekinstrument, muzieksoftware
  • huur repetitieruimte
  • bijdrage voor optredens

Aanvragen met voldoende toelichting kunnen uiterlijk tot 15 maart 2023 worden gestuurd naar: secretaris WMK, aanvraag WMK Oud Papieractie, secretaris@WarnsveldsMannenkoor.nl
Voor verdere informatie en criteria voor deelname volg deze link.

Op de plek waar tot 2014 de WMK-papierloods stond, is nu een hangplek voor jongeren ingericht. Met een beetje zangscholing kan dit misschien wel een zangplek worden…

< Terug naar overzicht